Omarm het buitenleven in volle glorie

Original Dutch design

Since 1977

De combinatie van drie merken in drie verschillende segmenten is uniek in de markt. Daarbij zijn de merken niet alleen afzonderlijk te gebruiken maar ook uitstekend onderling te combineren. Deze flexibiliteit is waardevol, niet alleen voor consumenten, maar ook in projecten waarin de merken volop succesvol worden geïntegreerd. Lees hieronder meer over onze missie en het ontstaan van Borek parasols | outdoor furniture.

Onze missie

Bij Borek parasols | outdoor furniture worden we gedreven door onze innovatiekracht, voortdurend strevend naar het introduceren van nieuwe concepten die de markt veranderen. Of het nu gaat om de revolutionaire ropes die we in de jaren 90 hebben gelanceerd, of de baanbrekende low- en high dining concepten van nu, we blijven grenzen verleggen.

Onze missie is gebaseerd op selectiviteit, strevend naar exclusiviteit en duurzaamheid in onze marktbenadering. We koesteren onze exclusieve partnerschappen en streven naar langdurige relaties. Het is onze passie om onze doelgroep de aandacht, service en kwaliteit te bieden die ze verdienen. We geloven dat succes begint met een fraaie winkelervaring en heldere uitleg, waardoor onze partners optimaal kunnen presteren.

Authenticiteit

Samen met een team van getalenteerde designers met een uitgebreide ervaring en een sterke reputatie in design en innovatie creëren we al bijna vijf decennia prachtige buitenmeubelen. Bij Borek streven we er elke dag naar om een balans te vinden tussen design en functionaliteit. We halen inspiratie uit diverse invloeden vanuit de wereld van design en mode. Onze collecties buitenmeubelen en parasols bieden unieke stijlen die voldoen aan verschillende behoeften. We blijven continu verkennen en vernieuwen.

Terwijl de ontwerpen en ideeën binnen ons bedrijf dagelijks evolueren, blijft één waarde voor ons van het grootste belang: authenticiteit. Borek brengt binnen en buiten op stijlvolle wijze samen. Geniet volop van je tuin en terras met onze hoogwaardige buitenmeubelen.

Bij Borek streven we naar grensverleggende innovatie en exclusiviteit, gedreven door een diepe verbondenheid met kwaliteit en design

Frank Bogaers
Directeur
Geschiedenis

In 1977 zette Wil Bogaers - de vader van de huidige directeur/eigenaar - het roer om en stichtte Borek na zijn avonturen als stuurman op de grote vaart. Borek betrad de Benelux markt als pionier, met kwalitatieve houtstok parasols en vrij hangende zwevende parasols. In 1988 trad Frank Bogaers toe tot het Borek-team, samen met een gedreven team is er met passie en toewijding een prachtig merk neergezet.

We gingen in de jaren 90 de bovenkant van de markt opzoeken, richtten ons op kwalitatieve familiezaken in België en betraden de horecamarkt met leveringen aan luxe hotels en restaurants.

In 1999 openden we Bogarden, onze pilotstore, om directer feedback van consumenten te ontvangen. Ons tweede merk, Max & Luuk, zag het licht in 2013, vernoemd naar de zonen van Frank Bogaers, en positioneerde zich onder de vlag van Borek, behoudend van een eigen identiteit gedurende de jaren.

In 2019 introduceerden we ons derde merk, Yoi, wat 'goed' betekent in het Japans. Yoi biedt Europese modellen met Japanse invloeden en bevindt zich in het hogere middensegment. We streven naar exclusiviteit en duurzaamheid, met momenteel 20 zorgvuldig geselecteerde dealers in de Benelux.

Het is voor ons van essentieel belang dat onze doelgroepen de aandacht, service en kwaliteit krijgen die ze verdienen, en dat ze in fraaie showrooms met duidelijke uitleg zich optimaal kunnen laten inspireren.

Sponsoring & Events

We ondersteunen met trots evenementen die de passie voor sport, lifestyle en buitenleven vieren. Hiermee gaan we verder dan alleen het inrichten van loges en stands; we streven ernaar om waardevolle netwerken te creëren en te delen met onze partners en deelnemers. Onze sponsoring draait niet alleen om zichtbaarheid; we delen onze waarden en versterken relaties binnen de netwerken waarin we actief zijn. Of het nu gaat om het bieden van comfortabele zitplaatsen tijdens sportevenementen of het creëren van een verfijnde buitenervaring tijdens designbeurzen, Borek blijft zich inzetten voor het verrijken van onze omgeving met stijlvolle en functionele buitenmeubels.

The Dutch Masters
Libéma Open
Tim van Rijthoven
Lengers Yachts
Beurzen als Spoga, The Art of Living, Excellent, Masters Expo en Life After Football

Kom werken bij Borek

Meer over Borek

Lees meer over de organisatie, merken, evenementen en natuurlijk onze collecties.