Hugo de Ruiter

Hugo de Ruiter mag meespelen in de internationale champions league van het meubeldesign en is erg blij dat hij Borek voor outdoor mag toevoegen. Borek begrijpt als geen ander merk het belang van design en samenwerking met gerenommeerde designers, waarbij zij met hun decennialange ervaring ook de belangen van de consument en dealer bewaken.

In zijn meubelontwerpen is Hugo de Ruiter steeds op zoek naar zinvolle vernieuwingen. Tijdens zijn studies ontdekt hij vaak non-conformistische oplossingen met opvallend functionele eigenschappen en een verrassende vormgeving. Bij het ontwerpen van outdoor meubelen zijn er nog extra uitdagingen t.o.v. interieur meubelen. De materialen moeten onverwoestbaar zijn en tegen invloeden van weer en wind en Uv-stralen bestand zijn. Outdoor meubelen worden intensief gebruikt, maar ze zijn vooral ook 24/7 zichtbaar op uw terras of patio. Ik probeer ze dan ook vorm te geven als een landmark op uw terras.

Meubelen beschouw ik als een derde huid. Net als bij goede kleding moeten meubelen goed zitten en bij je passen. Je interieur en invulling van je terras vormt een karaktervolle signatuur van wie je bent.

Hugo de Ruiter
De collecties van Hugo de Ruiter